Bente & Jonathan

Filmmaker Jonathan Sipkema en songwriter Bente Hout bundelen hun krachten in een bijzonder audiovisueel experiment. Samen werkten ze aan een productie waarin muziek en film elkaar beïnvloeden en een gedeelde hoofdrol spelen.

Jonathan Sipkema (1992) studeerde af aan het CIBAP en de Minerva Academie voor Popcultuur. Zijn stage bij het Amsterdamse label Excelsior Recordings bracht hem in aanraking met veel festivals en artiesten waarmee hij tot op heden samenwerkt als freelance filmmaker. Zo filmde hij onder andere video’s voor Into The Great Wide Open, Welcome to The Village en Lowlands en werkte hij met artiesten als Eefje de Visser, Spinvis en I Am Oak. Het werk van Sipkema leunt sterk op sfeer en komt vaak intuïtief tot stand. Muziek is zijn grootste inspiratiebron.

Bente Hout (1993) studeerde af aan de Minerva Academie voor Popcultuur en is sindsdien werkzaam als zelfstandig ondernemer in de cultuursector. Tijdens haar muziekopleiding richtte ze samen met drie studiegenoten dreampop band Sväva op, waarmee ze speelde op festivals als Noorderslag, Le Guess Who?, Popronde en Oerol en toerde door Engeland en Zweden. Een single van de band was te horen als soundtrack in de populaire serie 13 Reasons Why op Netflix. Hout maakt dromerige elektronische popmuziek en doet dat momenteel onder de artiestennaam Laguna.

De makers stellen met hun project Pavel vragen over individualisme. Het resultaat is een audiovisuele show, waarin een filmvertoning en live-concert samenkomen. Up North creëert voor hen de mogelijkheid om deze productie te realiseren met de benodigde middelen en ondersteuning van experts.

3e pitch oktober 2019
[foto Ilva Stoelwinder / Up North magazine]

Jonathan Sipkema
Bente Hout