Johnny loves me

Johnny loves me is het expressieve reisverslag van Jonathan ‘Johnny’ Bergsma. Zingend, rappend, spelend, sprekend en beeldend deelt Johnny wat hem raakt gedurende zijn verkenning van het leven. Van liefde tot walging voor een ander of jezelf, van hartzeer tot herstel, van dagelijkse beslommeringen tot juist de schoonheid van het alledaagse. Dit verpakt hij in toegankelijke doch gelaagde alternatieve pop tunes – met flarden van invloed van Spinvis, Dominic Fike, Frank Ocean & Tyler, the Creator. 

In 2019 kwam Johnny binnen met zijn EP ‘Swavy Baby’. Datzelfde jaar stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Na zijn deelname aan Popronde en Hit the North in 2022 & shows op Oerol, ESNS, De Parade, Explore the North & Bevrijdingsfestival Friesland & Drenthe in 2023, is het tijd om met zijn eerste plaat te laten zien wat hij in huis heeft.

Op 13 oktober 2023 kwam zijn debuutalbum ‘Johnny loves me, écht?’ uit, waarin hij erop aanstuurt om eens 40 minuten goed met je gevoel te gaan zitten. ‘écht?’ vertelt over de angst voor kwetsbaarheid en het resultaat daarvan: een verloren verbinding met de wereld en jezelf. Johnny neemt je mee in zijn zoektocht naar wie hij echt is, en levert daarmee de soundtrack voor je identiteitscrisis

Het is aan jou als toeschouwer om te bepalen of je vooraan het podium staat te e-moshen (emotioneel zijn en moshen) tijdens de live-uitvoeringen met zijn band ‘the lovebirds’, of thuis de diepte in gaat met je ogen dicht en Johnny in je oren. De kans is in ieder geval aanwezig dat als je de wereld van Johnny loves me induikt, je jezelf tegenkomt. Johnny loves you.

Hij heeft naast de muziek ook op eigen initiatief een korte film van dezelfde naam gerealiseerd op Terschelling. Geregisseerd door Jonathan Sipkema & Johnny zelf. De film verbeeldt het proces van Johnny’s album, waarin hij wegrent van zijn emoties.

8e pitch februari 2024
[foto Ilva Stoelwinder]