Jamila Faber

Jamila is een feministische songwriter, zangeres, rapper en producer, afgestudeerd aan Minerva Academie voor Popcultuur en ex-stadskunstenaar Leeuwarden.  Ze bevindt zich op het snijvlak van muziek, beeldende kunst, performance en poëzie.

Na een lange periode van veel multidisciplinair en projectmatig werken breekt een tijd van meer focus aan. Jamila kiest er bij Up North voor om de twee sporen die het meest natuurlijk zijn voor haar, te laten samenkomen op één gefocust spoor: het maken van multidisciplinaire voorstellingen waarin liedjes, verhalen vertellen en schaduwanimaties samenkomen. Niet alleen in een zoektocht naar een vorm die bij haar past, maar ook een zoektocht naar haar artistieke identiteit.

Bij Up North werkt ze aan een cross-over productie waarin ze zingt, mompelt en rapt op stevige beats over hoe je nou eigenlijk vrouw, maar bovenal mens moet zijn. Ook richt ze zich op het implementeren van schaduwanimaties. De ondersteuning van Up North betekent voor haar een team en experts om zich heen hebben om haar idee naar een hoger plan te tillen en haar skills samen te voegen tot één festival- en podiumklare productie.

2e pitch maart 2019
[foto Ilva Stoelwinder / Up North magazine]

Jamila Faber