Desta Matla

“Vanaf het begin van dit traject ben ik voor nieuwe uitdagingen gezet. Zowel in de professionalisering van mezelf als artiest, als in theater gerelateerde keuzes. Eerst onderschatte ik de ‘ernst’ van dit traject maar na een behoorlijke intense aanloop naar mijn eerste performance begreep ik meer wat er van mij verwacht werd.”

Desta Matla is artiest, schrijver en kunstenaar.  Haar werk bevindt zich in een love triangle tussen kunst, performance en poëzie. Na haar opleiding aan het Frank Mohr instituut is zij geselecteerd voor Up North met haar concept Identidata, over het verband tussen (online) data en je werkelijke identiteit. Dankzij de ondersteuning van Up North kon Desta zich focussen op conceptontwikkeling en het uitproberen van cross-over vormen en kreeg ze de kans haar concept uit te werken en te realiseren.

Ze heeft samen met kunstenaar Tom Dijkstra een robot ontwikkeld die een rol speelt in haar performance. Visuals komen van Kevin A. Perrin. Met optredens in het Grand Theatre te Groningen tijdens Urban Sources 2018, in de Sluisfabriek in Drachten tijdens Simmerdeis, op een podiumavond in poppodium Simplon in Groningen, in Nieuwspoort Den Haag en bij NP3 in Groningen heeft ze de uitkomsten van haar maakproces getoond in de vorm van een performance met visuals, woordkunst en een interactieve installatie. Ze studeert nu in Polen, waar ze een opleiding Interactieve Storytelling doet. Trajectverslag  inzien? Klik hier

1e pitch oktober 2018
[foto Ilva Stoelwinder / Up North magazine]

Desta Matla