Start Up North Datum – 1e pitchronde oktober 2018

Productiehuis – Urban House GroningenNina Iggy is theatermaker/performer (danseres, zangeres, actrice) en combineert visuals met performance en muziek. Na haar opleiding (NPC KTM) en diverse producties waarin ze speelde is ze geselecteerd voor Up North en aan de slag met een solo productie.  Bij Up North wilde ze experimenteren met inhoud en vorm en zich verder ontwikkelen als interdisciplinair maker.

Als maker is ze bezig met de wereld om zich heen. De vragen die daar uit voortkomen neemt ze als uitgangspunt voor een voorstelling. Wat ze ervoer op de meest rijke en bizarre plekken tijdens haar jarenlange werk op Ibiza, inspireerde haar tot het maken van de productie: MAYDAY, met als kernvraag: ‘Hoe houd je jezelf overeind in zo’n wereld?’
Ze speelde in december 2018 in Grand Theatre tijdens Urban Sources de eerste versie van haar productie ‘Pornopop & Electrorock’ waarvoor ze met hulp van experts haar concept idee heeft verdiept en uitgewerkt in teksten, dans en visuals. In de volgende maakfase heeft ze de productie ontdaan van de meeste tekst en dit omgezet naar fysiek beeld. Het resultaat is een zeer fysieke en beeldende productie waarin de diepere laag voelbaar is voor het publiek. Deze versie heeft ze gespeeld tijdens de Theaternacht in Groningen en in de Sluisfabriek tijdens Simmerdeis.  De productie is ontwikkeld om op verschillende soorten locaties te kunnen spelen en is heeft nu een definitieve vorm en nieuwe naam: ‘MAYDAY’ en was in deze versie te zien bij Explore The North tijdens de opening van de Westerkerk.

Trajectverslag  inzien? Klik hier
https://www.instagram.com/ninamariaiggy/

Info productie MAYDAY en boekingen? Klik hier