Sheila Oisila

Sheila Oisila werkt in haar dagelijks leven als psychiater in een Traumacentrum voor veteranen en geüniformeerden. Emoties spelen een belangrijke rol in haar leven. Emotie komt van het Latijnse woord “emovere,” dat onder andere “bewegen naar buiten toe” betekent. Sheila ondersteunt mensen in hun proces om weer in beweging te komen, zowel naar binnen als naar buiten toe. Dit betekent jezelf beter leren kennen en daardoor beter tot expressie kunnen komen.

Sheila haar manier van expressie is emoties en die kan ze het beste kwijt in dans, spoken word en theater. In haar werk wil ze de gemeenschappelijke interne processen van de psyche (het Griekse woord voor vlinder) zichtbaar maken in de vorm van een transformatieverhaal. Een transformatieverhaal is te vergelijken met een rups die zich ontwikkelt tot een vlinder; de vlinder ontstaat als de rups zijn oude gedaante loslaat in de cocon. Sheila wil met haar werk laten zien dat we meer op elkaar lijken dan we denken.

In haar productie “Geheugenspoor” onderzoekt Sheila de verwerking van herinneringen door middel van theatrale spoken word en dans.

8e pitch februari 2024
[foto Ilva Stoelwinder]