Hassenpflug & Exmore

Al flink wat jaren is Hassenpflug actief in de Noordelijke scène. Je kunt hem kennen van vele verschillende evenementen, workshops, muziek en shows. Hassenpflug staat binnen Leeuwarden bekend als iemand die cultuur een warm hart toedraagt en naast zichzelf, ook graag andere nieuwe talenten op de kaart wil zetten.


Met zijn eerdere crew NO ORDER, wat inmiddels geëvolueerd is in FORT BUKU, heeft Hassenpflug in de underground scène een flink aantal podia meester gemaakt. Tegenwoordig is hij veelal actief als soloartiest.


In 2021 kwam zijn eerste soloproject ‘ZEEZIEK’ met producer RED uit op Spotify. Met producer Exmore bracht hij in hetzelfde jaar ‘CANDELA’ uit. Daarnaast werkt Hassenpflug samen met verschillende producers.


Momenteel is hij veelal actief met Exmore en zijn zij begin 2024 geselecteerd voor een Up North traject. In dit gesubsidieerde traject staat de ontwikkeling als maker centraal en heeft Hassenpflug een team van professionals samengesteld. Met dit team is een vernieuwende voorstelling ontwikkeld; “Keizerskroon: Ik ga dood, maar leef nu”.
Hierin vertelt hij op brutaal eerlijke wijze over zijn levensloop op een inspirerende en ontroerende manier.


In zijn muziek is openheid dan ook een kracht die Hassenpflug bewust inzet. Hij gelooft dat door over life-events, gebeurtenissen en ervaringen te rappen en zingen, anderen zich hierin kunnen herkennen. De gedachte is dat je samen verder komt en zo hoopt hij iets te kunnen doen tegen de mentale eenzaamheid die heerst onder vele mensen. Zijn missie is om het publiek mee te nemen in zijn verhalen, ze te ontroeren, bewegen en inspireren.

8e pitch februari 2024
[foto Anna Louisa]