Bart van der Vinne

Esmee Thiescheffer is songwriter, gitarist, vocalist, producer en filmmaker binnen het genre indie pop. Dit doet ze onder de naam MOMSNAME. Ze schrijf nummers vanuit haar eigen ervaringen en levenslessen. Haar teksten zijn ongefilterd en persoonlijk. In haar muziek is een dromerige en melancholische sfeer aanwezig. Dit jaar is ze begonnen met het maken van films en filmmuziek, de melancholische sfeer van mijn muziek wil ze ook doorzetten in haar visuele werk. Ze wil mijn publiek meenemen in haar ervaringen.

Het onderwerp golven komt vaak aan bod. Dit is het belangrijke metafoor voor MOMSNAME. Het staat voor de golvende natuur van het leven. Hoe je elk moment overspoelt kan worden, maar ook altijd weer terug gebracht kan worden naar een kalmte.

‘Mijn werk gaat over het jongvolwassen leven binnen een samenleving met toenemende complexiteit. Dit jaar ga ik focussen op de innerlijke reis die jongvolwassenen meemaken om de volwassene te worden waar ze van dromen. Het gaat over de vragen die we onszelf stellen en de conclusies die we daar uit getrokken hebben. Soms gaat het ook over het opnieuw leren van gewoontes of delen van jezelf die je niet wist dat bestonden. Maar het meest van al gaat het weer over de golvende emotionele ervaring van het leven.’

De reden dat Bart Up North heeft benaderd is om zijn tekstmateriaal voor de voorstelling Spanning op het bewustzijn naar een hoger en theatraler niveau te tillen en te verbinden met beeld en geluid. De voorstelling gaat over het beleven van een burn-out. In samenwerking met professionals op het gebied van regie, beeld, geluid en muziek, wil Bart de toestand van een burn-out begrijpelijk en tastbaar maken voor een breed publiek.

7e pitch april 2023
[foto Ilva Stoelwinder / Up North magazine]