Tara Salahshor

“Als je Tara ziet dansen, dan volgt haast vanzelf een emotie. Tara heeft een hele bijzondere manier van naar muziek luisteren en de emotie van de muziek naar voren te laten komen. Zodra zij danst, dan versterken muziek en dans elkaar zo dat er iets magisch ontstaat. Als zij teksten en muziek samen gaat maken voor haar dans zal die magie nog groter zijn.” Tara is danser en choreografe. Haar dansstijl is Lyrical HipHop.  Ze is begonnen met dansen bij dansschool GDC in Groningen, heeft wedstrijden gedanst met haar toenmalige team Missfits en geeft danslessen.

Na jarenlang alleen in een choreografie/dansschool wereld te dansen merkte Tara dat er geen groei meer in haar dans zat. Ze wilde uit haar comfort zone komen en meer ontdekken. Ze deed mee aan de Create Your Own Stage traject van Urban House Groningen. Hierin heeft ze geleerd hoe het is om de makers kant op te gaan, te werken vanuit een conceptuele benadering. Daarnaast heeft ze vele masterclasses gevolgd in binnen en buitenland gericht op choreografie en verschillende hiphop dansstijlen. Voor de ontwikkeling van freestyle volgt ze de training Hype & Hope Dojo (van Giovani “Dimension” Vreede, oprichter van The Kulture Of Hype & Hope). Hier traint zij voornamelijk op de stijl HipHop Freestyle, maar wordt er ook gewerkt aan coaching op het gebied van: mind, body en soul. 

In haar werk BOND, getoond op Urban Sources 2019, nam ze het publiek mee op reis naar het vinden van haar innerlijke kind. Bij Up North krijgt Tara ondersteuning om dit concept door te ontwikkelen. Om haar artistieke werkwijze te verdiepen. 

Voor haar nieuwe productie GIVE ME DEATH OR GIVE ME FREEDOM focust Tara op de impact van kinderjaren op het vormen van identiteit. Haar concept onderzoek start met interviews, een onderzoek naar emoties en ervaringen van mensen over hun kinderjaren. Uit de gegeven informatie zal er een spoken word tekst geschreven worden samen met een spoken word artiest. Tara maakt op basis van de tekst een combinatie van choreografie en freestyle. Voor het maken van de muziek werkt ze samen met een producer.
Ze werkt krijgt in haar maakproces ondersteuning van verschillende experts.

3e pitch oktober 2019
[foto Ilva Stoelwinder / Up North magazine]